
Στην άκρη της Μεσογείου πάνω στην Ιβηρική Χερσόνησο κτίστηκε η Βαρκελώνη. Παράξενη πόλη. Μα αν αρχίσεις να την ψάχνεις όλα ξετυλίγονται μπροστά σου. Το πιο εύκολο η Ράμπλα.Ενας δρόμος που ξεκινάει από την καρδιά της πόλης και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Πεδίο δόξας λαμπρό για καλλιτέχνες κάθε είδους που επιδεικνύουν την τέχνη τους περιμένοντας τον οβολό των διαβατών. Και στη μέση η αγορά γεμάτη χρώματα, αρώματα, αλλά και μεζεδάκια. Χορτάτοι ξαναβγαίνουμε στη Ράμπλα. Λίγα λουλουδάκια από το ανθοπωλείο , λίγο χάζι στα κτίρια και τους ανθρώπους και μετά χαζεύεις το παλιό ομπρελάδικο. Ενώ χωρίς να το προσέξεις στέκεσαι επάνω σε ένα ψηφιδωτό του Χουάν Μιρό. Καλά τώρα έχεις εντυπωσιαστεί!.Ζητάς κάτι να φας και ο Χουάν μας φτιάχνει πουρέ με λουκάνικο με λάχανο κα απο πάνω μια ροδοψημένη παντσέτα.Μετά βόλτα στη Μπαρτσελονέτα ,το παλιό ψαροχώρι. Σεργιανάμε στα στενά μέχρι να φθάσουμε στη παραλία. Φυσικά μαγειρεύουμε παέγια όμως θέλουμε και μια μυρωδιά τέχνης. Ο Γκαουντί είναι που σφράγισε την αισθητική της πόλης. Αναζητούμε ένα παράξενο έργο. Λα Πεντρέρα που δεν είναι τίποτα άλλο από μια πολυκατοικία μα τόσο παράξενη. Θέλω και άλλο Γκαουντί. Το σπουδαιότερο έργο του μια εκκλησία ατελείωτη της Σαγράδα Φαμίγια. Αν έχουμε υγεία θα την δούμε τελειωμένη το 2028. Εντάξει με την τέχνη, δεν τελειώσαμε μαζί της, αλλά μια συνταγή με μπακαλιάρο και βελουτέ πράσου την είχα ανάγκη . Και κλείνω αυτή την περιήγηση με το πάρκο Γκουέλ. Θα ήθελα να μένω σ' αυτό το πάρκο, να έχω ένα καλύβι, να λιαζόμαστε στην πλατεία, να χορεύουμε στο δωμάτιο με τις 100 κολώνες, να κάνουμε τσουλήθρα στα απότομα σκαλιά. Τι άλλο έχω να σας πω για τη Βαρκελώνη?. Χίλια μύρια θα έλεγα, μα μια άλλη φορά.
Σχετικές συνταγές
Βακαλάος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Καταλάνικο λουκάνικο με λάχανο(Βαρκελώνη)
Παέγια(Βαρκελώνη)
VAs
No comments:
Post a Comment